VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

En hållbar framtid – ekologiskt socialt och ekonomiskt

Vårt hållbarhetsarbete

Vi arbetar aktivt för att minska vår miljöpåverkan, säkerställa social hållbarhet och integrera ekonomiska perspektiv i hela vår
värdekedja. Vår vision är att bli ett av Sveriges mest hållbara tryckerier och bidra till en hållbar framtid för kommande generationer. Tack vare
utvecklingscheckar från Region Gotland har vi kunnat accelerera vårt hållbarhetsarbete. Här är några av de projekt vi hittills har genomfört.

 

Hållbara souvenirer och barnrum

Att hitta souvenirer på Gotland är inte svårt, men att hitta lokaltillverkade och hållbara alternativ kan vara en utmaning. Här såg vi en möjlighet! Genom att återanvända spillmaterial från vår verksamhet skapar vi hållbara,
lokaltillverkade och väldesignade souvenirer som besökare kan ta med hem och älska under många år. Vårt mål är att 70% av materialet vi använder ska komma från spill. Till exempel används skyltar från Almedalsveckan för att göra kylskåpsmagneter.

Vi undersökte även vilka andra material vi använder och vad vi kunde göra med dessa.

Så föddes Taggla – ett varumärke där vi säljer namnmärkning och designelement till barnrummet.

Genom att designa och tillverka allt själva kan vi med korta ledtider anpassa oss efter vad de gotländska besökarna och våra kunder vill ha, och ständigt utveckla vårt utbud.

Våra souvenirer finns nu bland annat i vår souvenirbod på kryssningskajen, på båtarna,
hos ICA Maxi och på andra platser i Sverige. Tagglas utbud av namnlappar, väggdekorer, mätstickor och affischer finns på taggla.se.

 

Nytt material – schhh!

Idag återanvänder vi delar av vårt spill till souvenirer, namnlappar och dekor till barnrum. Men allt spill kan tyvärr inte användas på detta sätt. Därför har vi ännu ett projekt på gång, något vi är otroligt stolta över, men som vi än så länge bara kan viska lite om.

Vi arbetar med ett helt nytt material som kommer att kunna användas i nya branscher. Spännande, eller hur?

  

ISO-struktur 9001 och 14001

Att arbeta med ISO-certifieringar är kanske inte lika spännande att prata om som nya affärsmöjligheter och material, men det är avgörande för vårt hållbarhetsarbete.

ISO 9001 är en standard för kvalitetsledning av verksamhetsprocesser, som hjälper oss att säkerställa att rätt sak görs vid rätt tillfälle och med rätt resurser. Utöver detta arbetar vi med ISO 14001, en standard för miljöledningssystem.

Tillsammans säkerställer dessa certifieringar både kvalitet och miljöanpassning i vår verksamhet.

 

Hållbarhet ger ringar på vattnet

Att vi har kunnat satsa på nya projekt och vårt hållbarhetsarbete, tack vare Region Gotlands
utvecklingscheckar, har skapat positiva ringar på vattnet. Bland annat har det resulterat i vinster i stora och små upphandlingar samt två nya anställningar i företaget.

 

Det tycker vi är värt att fira!

Welcome to Shopify Store

I act like: